Knæk-fri hjælp: Effektive alternativer til en kiropraktor
En kiropraktor er kendt for at rådgive og behandle mod smerter og nedsat funktion i kroppens muskler og led. De fleste kender nok den karakteriske metode og kropslige manipulation som kiropraktoren gør igennem forskellige behandlene knæk. Disse knæk er blevet særlige populære at se videoer af på de sociale medier, de senere år.
Men vidste du at kiropraktik ikke altid har været anset som konventionel behandling? Det var først tilbage i 1978 at kiropraktik blev offentlig anerkendt i Danmark. Hvilket fik den betydning at det indgik i overenskomsten og man kunne få tilskud til ens behandling. Dog var det først i 1992 at autorisation fra sundhedsstyrelsen ankom. Før dette var kiropraktik anset som en alternativ behandlingsform.
Den udvikling fagområdet kiropraktor har været igennem, har skabt et bredt univers af nye behandlingsmuligheder. Det har været med til at åbne døren til nye alternative behandlingsforme, som hjælper den enkle til at få en mere tilgængelig og personlig oplevelse. Det er nemlig vigtigt at vi i Danmark kan tilbyde et bredt spektrum af behandlinger, så hver enkel kan vælge det der har størst effekt på den individuelle krop
Hvorfor folk fravælger eller søger nye veje
Har du nogensinde overvejet at træde uden for de traditionelle rammer af kiropraktik for at finde en tilgang, der passer bedre til dine behov? Måske har du aldrig prøvet en kiropraktor, fordi du ikke føler dig komfortabel med at blive knækket. Eller også har du, som mange andre vi hører om her i klinikken, ikke oplevet den forventet effekt. Vi hører også om kunder som bare har brug for en ny tilgang til deres udfordringer. Derfor vil jeg her præsentere dig for et udvalg af forskellige alternative behandlingsformer, så kan du vælge den behandling, der matcher dine behov.
Hvad er alternativ behandling?
Alternativ behandling er ikke en del af den konventionelle behandling som sundhedsvæsnet tilbyder. Derfor betragtes det oftes som en supplement til din primære behandling. Nogle af de mest kendte former for alternativ behandling er massage, akupunktur, zoneterapi og osteopati. Alternativ behandling er blevet mere og mere populært igennem årene, i året 2017, var der godt 1,3 mio dansker der prøvede en form for alternativ behandling. Derudover har 50 % af den danske befolkning på et eller andet tidspunkt modtaget en form for alternativ behandling i deres liv.
Vidste du fx at zoneterapi er den form for behandling jordemødre, sundhedsplejerske og sygeplejerske oftest bruger på de danske sygehuse. Derudover opfordrer danskerne til at alternativ behandling bør tilbødes på ligefod med operationer og andet hjælp.
Når du opsøger hjælp hos alternativ behandlinger er det vigtigt at undersøge om behandlingeren af RAB godkendt. Det er din sikkerhed for at klinikken følger de nødvendige krav om efteruddannelse, samt gør det muligt for dig at få tilskud til din behandling.
Navigation til Velvære: Udforsk alternativerne.
Nedenfor vil jeg kort præsentere 4 forskellige former for alternativ behandling. Hver i sær kan de noget lidt forskelligt, men vi oplever som ofte at mange finder stor fordel af at kombinere dem lidt med hinanden.
1. Zoneterapi
Zoneterapi, også kendt som refleksologi er en alternativ behandlingsmetode, der har til formål at fremme din naturlige helbredelse og afslapning ved at anvende specifikke tryk på bestemte områder på fødderne, ansigtet og hænderne. Terapiformen bruger disse områder, også kendt som zoner eller reflekspunkter, fordi de alle er forbundet til forskellige organer og systemer i kroppen.
Den mest kendte form for zoneterapi er på fødderne. Zoneterapi er en holistisk behandlingsmetode, da der tages hensyn til hele kroppen og ikke kun de synlige symptomer, som du oplever. Behandlingen kan hjælpe med at lindre smerter, øge blodcirkulationen, styrke immunforsvaret og reducere stress.
Så nej, det er ikke en form for kiropraktik, men i stedet en form for trykmassage på specifikke zoneterapipunkter.
2. Øreakupunktur
Øreakupunktur, en tidsløs helbredelsespraksis, der stammer fra en tusindårig tradition, der ser øret som en mikrosystemreflekszone for hele kroppen. Forestil dig øret som en mikroversion af kroppen i fosterstilling – med hovedet nedad. Hovedet er repræsenteret i øreflippen, rygraden langs ørets kant, og vigtige hjernekirtler er centralt placeret i ørets fordybninger. Der er også punkter, der repræsenterer organer, muskler, nerver og skelet.
Denne behandlingsmetode fokuserer på nøje udvalgte aktive punkter i øret for at afbalancere energi flowet og lindre smerter. Ved anvendelse af akupunkturnåle eller magnetkugleplaster kan behandlingen opnå en målrettet effekt mod dine smerter og ubalancer.
2.1. NADA
Nada er en amerikansk udviklet behandlingsform, som stammer fra den traditionelle øreakupunktur. Nada kan hjælpe med søvnproblemer, stress, angst, koncentrations- og hukommelsesbesvær, abstinenser og meget mere.
NADA involverer placeringen af fem små nåle i specifikke punkter på begge ører. Behandlingen udføres normalt som en gruppesession og varer omkring 45 minutter. At have nåle i ørerne i 45 min. kan virke som lang tid, derfor giver vi altid en afslappende behandling samtidig, så du helt glemmer du har nåle i ørerne.
3. Japansk Lifting
Hvem sagde, at behandling ikke også kan være en skønhedsoplevelse? Japansk Lifting er en unik kombination af ansigtszoneterapi, lymfedrænage og ansigtsmassage. Behandlingen afslapper spændte muskler og øger hudens elasticitet, samtidig reguleres kroppens fysiske funktioner og følelsesmæssige tilstande.
4. Fodmassage
Fodmassage, en simpel og effektiv metode, kan lindre stress og forbedre dit generelle velvære. Det er en afslappende måde at tage sig af dit fysiske velbefindende på. Hvis du står eller går meget i løbet af dagen, er dine fødder under konstant pres. En regelmæssig fodmassage kan lindre smerter og ømhed, mindske hævelse og forbedre blodcirkulationen.
Vælg din egen vej til velvære
I dag er der ikke én størrelse, der passer til alle, når det kommer til individuel sundhed. Selvom kiropraktik har vist sig at være gavnligt for mange, er det vigtigt at udforske og vælge en tilgang, der passer bedst til dine præferencer og individuelle behov. Men der findes utrolig mange tilbud og det kan føles som en fuldstændig uoverskuelig opgave at finde frem til netop hvad ens egne behov egentlig er. Hvilket er derfor vi tilbyder en gratis uforpligtende forsamle.
Gratis forsamtale: tag det første skridt mod dit velvære
Før du træffer beslutningen om din behandling, tilbyder vi hos Klinikhappybody en gratis forsamtale, hvor vi kan diskutere dine bekymringer og mål. Dette giver dig mulighed for at forstå, hvordan vores tilgange adskiller sig og hvordan de kan imødekomme dine behov. Det er helt uforpligtende og du har muligheden for at vende lige præcis det du har på hjertet.
Kontakt os for en gratis forsamtale, og lad os sammen finde den rette sti til dit velbefindende.
Forfatter: Anne Thylkjær, RAB-godkendt zoneterapeut, uddannet kostvejleder og idrætscoach.